Malzemeler
- 2 su bardağı ALT 540 gold çikolata
- 2 su bardağı krema
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- ¼ su bardağı badem
- ¼ su bardağı karamel küpleri
Yapılışı
1. Çikolata benmari usulü eritilir.
2. Krema, toz şeker ve eritilmiş çikolata karıştırılır. Karamel küpleride ilave edilir.
Dondurma makineniz var ise : Dondurma makinenizin talimatları doğrultusunda tüm karışımı dondurma haznesine koyup 15 dakika orta devirde karışım yoğunlaşana kadar işledikten sonra karışımı orta boy bir kaba koyup derin dondurucuda 24 saat bekletip servis ediyoruz.
Dondurma makineniz yok ise :
Tüm işlemlerden önce büyük bir kaba buz doldurup üzerine orta boy cam bir kase yerleştirip derin dondurucuda 1 saat bekletiyoruz.
Derin dondurucudan buzulu kabımızı alıp , buzun üzerindeki cam kaseye karışımı döküp hızlı hızlı tahta kaşık ile 15 dakika güzelce karıştırıyoruz. Karışım bir miktar yoğunlaşınca derin dondurucuda 24 saat dilendirmeye bırakıyoruz.
Son olarak servis sırasında bademler küçük parçalar halinde kesilip dondurmanın üzerine serpilerek servis edilir.
Sepetim
Sepetinde ürün bulunmamaktadır.