Malzemeler :
- 125 gram şeker ilavesiz para çikolata
- 100 gram tereyağı
- 4 yumurta
- ¼ su bardağı (35 gram un)
- 2 çorba kaşığı kakao (15 gram)
- ½ su bardağı toz şeker (100 gram)
Yapılışı :
1. 4 adet sufle kabı hazırlanır.
2. Fırınımızı 190 derecede çalıştırıyoruz.
3. Çikolatayı ve tereyağı benmari usulu ( küçük bir tencereye iki parmak su koyup üzerine cam veya metal bir kase oturtup pişirme) eritiyoruz.
4. Çikolata erirken yumurtaları ve toz şekeri ayrı bir tel çırpıcı kapta güzelce çırpıyoruz.
5. Eriyen çikolata ve tereyağını yumurta ve şeker karışımına yavaş yavaş ilave edip tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
6. En son unu ve kakaoyu ekleyip tel çırpıcı ile un kaybolana kadar karıştırıp, karışımımızı 4 kabımıza eşit olarak paylaştırıyoruz.(karışım kabın 3/4 ünü dolduracak şekilde doldurulmalıdır)
7. 190 derece ısıtılan fırında 10-12 dakika pişirip servis ediyoruz. Sufleyi fazla pişirmeniz durumunda sufle keke dönüşmektedir.
.
Afiyet Olsun...
Sepetim
Sepetinde ürün bulunmamaktadır.