Kakao tozunda, kurumlara özel fiyatlarıyla

altinmarka.com.tr’de
1000 TL VE ÜZERİ SİPARİŞLERİNİZDE KARGO BEDAVA!
0 (850) 532 7374
Kurumsal
Anasayfa/Tarifler/ÇİKOLATALI SOĞUK BAKLAVA

ÇİKOLATALI SOĞUK BAKLAVA

ÇİKOLATALI SOĞUK BAKLAVA
Paylaş

MALZEMELER


• 40 Yaprak Baklava Yufkası


• 4 Yemek Kaşığı Tereyağı


• 100 gram Kaymak


• 100 gram Antep Fıstığı


• 200 gram ALT45 Bitter Kuvertür Çikolata


• 4 Su Bardağı Süt


• 1/2 Su Bardağı Toz Şeker


• 4-5 Yemek Kaşığı Kakao Tozu







YAPILIŞI

🥣 20*30 cm boyutlarında bir tepsi hazırlanır. (elinizdeki tepsiye göre uyarlama yapabilirsiniz)

.

.

🥣 Tereyağı eritilir.

.

.

🥣 Tepsi hafif yağlanır.

.

.

🥣 1 kat yufka konur daha sonra üzerine hafifçe yağ sürülür. Daha sonra ilk 20 kat bu şekilde yapıldıktan sonra önce yufkanın üzerine kaymak sürülür.

.

.

🥣 Daha sonra yarım paket rendelenmiş çikolata ve antep fıstığı serpilir.

.

.

🥣 Tekrar yufka serilir hafifçe yağlanır ve tekrar yufka serilir. Yufkalar bitene kadar bu işlem tekrarlanır.

.

.

🥣 Daha sonra şerit halinde yufka kesilir.

.

.

🥣 Kalan tereyağı dökülür ve bu sefer ters yönde şeritler kesilerek kare kare baklava şekli oluşturulur.

.

.

🥣 Fırın 180 derecede çalıştırılır, sıcak fırında yufkanın üzeri güzelce kızarana kadar pişirilir.

.

.

🥣 Baklava pişerken süt ve toz şeker kaynama noktasına gelene kadar ısıtılarak karıştırılır. Bu sırada şekerin erimesi sağlanır.

.

.

🥣 Pişen baklavanın üzerine sıcak sütlü şerbet dökülür ve soğumaya bırakılır.

.

.

🥣 Soğuyan baklavanın üzerine önce kakao serpilir daha sonra kalan rendelenmiş çikolata ve isteye bağlı olarak antepfıstığı serpilerek servis edilir.


Sepetim

1000 TL VE ÜZERİ SİPARİŞLERİNİZDE KARGO BEDAVA! 🎉

Sepetin şu an boş

Sepetinde ürün bulunmamaktadır.