{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } }, "extraData": { "cd_userHashedEmail": "e3b0c44298fc1c149afbf4c8996fb92427ae41e4649b934ca495991b7852b855" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

ÇİKOLATANIN HÂLLERİ: BİTTER, SÜTLÜ, BEYAZ

Bir çikolata rafının önüne geçip saatlerce hangi çikolatayı almak istediğinize karar veremediğiniz oldu mu? Çok doğal. Onlarca farklı çikolata arasında hangisinin tam olduğuna karar vermek kolay değil. Bu çikolata yolculuğundan sonra, süreyi kısaltmanın gururunu yaşayacaksınız.

ÇİKOLATANIN HÂLLERİ: BİTTER, SÜTLÜ, BEYAZ

Bir çikolata rafının önüne geçip saatlerce hangi çikolatayı almak istediğinize karar veremediğiniz oldu mu? Çok doğal. Onlarca farklı çikolata arasında hangisinin tam olduğuna karar vermek kolay değil. Bu çikolata yolculuğundan sonra, süreyi kısaltmanın gururunu yaşayacaksınız.

Temelde, bitter, sütlü ve beyaz çikolata olmak üzere, üç farklı çikolata çeşidi vardır. Bunlar farklı reçeteler ve malzemelerle çeşnilendirilerek raflardaki yerini alır. Fakat aslında çikolata sadece o raflarla sınırlı olmayan, farklı amaçlara hizmet eden formlarıyla da karşımıza çıkar. Çikolatalı bir kek hazırlarken, bir waffle sos hazırlarken veya bir dondurmanın etrafını kaplarken kullanılan çikolatanın çeşitleri de değişiklik gösterir.

Çikolatalar arasındaki farklar nelerdir?

Çikolata temel malzemelerin uygun tarif ve ölçülerle karıştırılmasıyla oluşturulmuş bir gıdadır. Şeker, kakao yağı, vanilya ve emülgatör başta olmak üzere küçük dokunuşlarla bildiğimiz üç hâline kavuşmuştur. İşin inceliklerini anlatmadan önce bir detaydan bahsetmekte fayda var; herhangi bir başka bitkisel yağ ile üretilen ürünler çikolata değil kokolin olarak adlandırılır.

Bitter çikolata, içinde yukarıdaki dört temel malzemeye ek olarak kakao kitlesi barındıran, görece daha az şekerli olan çikolatadır. Kakao miktarı arttığından dolayı şeker miktarı azalmakta; bundan dolayı da daha az şekerli olarak tarif edilmektedir. Aynı zamanda raf ömrü çikolatalar arasında 22 ay ile en fazla olan ürün bitter çikolatadır.

Sütlü çikolata bu malzemelere süt tozu ve reçeteye bağlı olarak PST (peynir altı suyu tozu) içeren, bitter çikolataya göre daha şekerli fakat beyaz çikolataya kıyasla daha az şekerli olan bir çikolatadır.16 ay raf ömrü ile sütlü çikolata ikinci sırada gelir.

Beyaz çikolata, içinde kakao kitlesi barındırmadan hazırlanan tek çikolatadır. Bu sebeple de daha şekerli olarak tanımlanmaktadır. Tahmin etmek zor olmasa gerek, raf ömrü sıralamasında 12 ay ile beyaz çikolata üçüncü sırada yer alır.

Bu temel bilgilerden hareketle, rahatlıkla söylenebilir ki, bitter çikolata aynı zamanda en sağlıklı çikolata çeşididir ve tabii ki vegan dostudur.

Çikolata formları arası değişiklikler neden önemlidir?

Tam olarak donmayan çikolata, akışkan olması gerekirken anlamsız formlara bürünen çikolata, parlaması amaçlanırken bu parlaklığı yakalayamamış çikolata… İnanın bunlar çikolatanın suçu değil. Kullanımları açısından farklı amaçlarla üretilen çikolataların yanlış tercihiyle ilgili bir durum.

Kaplama işleminde kullanmak üzere üretilmiş damla çikolata ile bir kuvertür çikolata kadar başarılı sonuçlar elde edemezsiniz. Aynı şekilde glatür çikolata, çikolatalı kek yaparken, ısıya dayanıklı kırıntı bitter çikolata gibi bir sonuç veremez. Çikolatalı bir kek hazırlarken bütün çikolataların dibe çökmesi kimseyi mutlu etmese gerek. Ama eğer bu işlem için doğru çikolatayı kullanırsanız sonuç her zamankinden mükemmel olacaktır.

Çikolata anlatmakla, detaylandırmakla bitmeyecek mucizevi bir mutluluk kaynağı. Artık bu genel bilgilerden sonra, çikolata seçimi yaparken raf karşısında geçirdiğiniz sürenin azalacağından ve sizin için en iyisini seçeceğinizden emin olabilirsiniz.

Bu ürün stokta olduğunda, posta adresinize bir bildirim göndereceğiz.

--> --> --> --> --> -->