{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

BABKA

BABKA

Lokmacığınız bu kez Polonya mutfağından çikolataya tam anlamıyla doyacağınız nefis bir tarifle sizlerle!🍫 Kat kat kabaran, arası ise @altinmarkaofficial çikolatası ile dopdolu ‘Babka’ tarifi Lokma’dan!🥳

MALZEMELER

• 550g Un
• 100g Toz Şeker
• 30g Yaş Maya
• 160g Su
• 3adet Yumurta
• 150g Terayağ
• 3g Tuz
🍫Çikolatası İçin • 150g Altınmarka Kuvertür Bitter Çikolata
• 100g Altınmarka Kuvertür Sütlü Çikolata
• 120g Terayağ
• 105g Pudra Şekeri
• 42g Altınmarka Kakao

YAPILIŞI

Hamur için oda sıcaklığındaki tüm malzemeleri yoğurun. Ardından dinlenmeye bırakın.
.
.
Çikolatası için benmari usulü çikolataları eritin ve erimeye yakın içerisine tereyağını ekleyip karıştırın.
.
.
Pudra şekeri ve kakaoyu da ekleyip tekrar karıştırın.
.
.
Kalıpları oda sıcaklığında iyice yağlayın.
.
.
Hamuru merdane ile unlaya unlaya iyice açıp üzerine çikolatayı sürün.
.
.
Son olarak hamuru sıkıca sarın. Ardından şerit şeklinde önce soldan sağa, sonra ortadan kesip dörde bölüp birbirine dolayın ve kalıplara koyun.
.
.
40 derecede 30 dakika alt üst ayarlı fırında mayalandırın. Daha sonra 180 derecede turbo ayarda 30-35 dakika pişirin.
.
.

Afiyet Olsun...

Bu ürün stokta olduğunda, posta adresinize bir bildirim göndereceğiz.